17. septembar: Novi datum Vojvođanske olimpijade starih sportova!

0
132

Dragi olimpijci, novi datum za održavanje XIII Vojvođanske olimpijade starih sportova je stigao, zato zabeležite 17. septembar u vašim kalendarima i prijavite svoju petočlanu ekipu putem online formulara!

Kotizacija za učešće na olimpijadi se od ove godine naplaćuje i to simboličnom sumom od 1.000 dinara po ekipi.

Svi učesnici će i ovoga puta imati priliku da se oprobaju u čak 17 zaboravljenih disciplina, u kojima su se nekada u dokolici odmeravali paori, zabavljali pastiri čuvajući stada i omladina u igri.

Cilj Olimpijade jeste da oživi zaboravljene veštine kroz sportske discipline poput pilcikeringlanjaštulanjakandžijanjanatezanja mosoraluka i streleborbe častidžakanjadragača ili vranića koje nemaju ozbiljan takmičarski karakter, ali garantuju sjajnu zabavu kako učesnicima, tako i navijačima.

RASPORED:
15:00 SVEČANO OTVARANJE OLIMPIJADE

15:15 VIŠEBOJ U DISCIPLINAMA
19:00 PROGLAŠENJE POBEDNIKA

Vojvođanska olimpijada starih sportova je manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve, koju realizuje BUM uz podršku opštine Bečej. Više o Olimpijadi potražite OVDE.

Inače, prvobitni termin za održavanje Vojvođanske olimpijade starih sportova (20. avgust), je usled lošeg vremena otkazan, te je za nju određen novi datum. Vidimo se 17. septembra u Bačkom Gradištu na stadionu FK „Vojvodina“!

Drugi o nama:

  1. 17. septembar: Novi datum Vojvođanske olimpijade starih sportova!
  2. Војвођанска олимпијада старих спортова 17. септембра у Бачком Градишту
  3. Vojvođanska olimpijada starih sportova 17. septembra u Bačkom Gradištu
  4. 13. Vojvođanska olimpijada starih sportova u Bačkom Gradištu