11 ekipa na ovogodišnjoj Vojvođanskoj olimpijadi starih sportova

0
61

Za vikend je održana naša XII Vojvođanska olimpijada starih sportova u Bačkom Gradištu na kojoj je 11 ekipa odmerilo snage u našim zaboravljenim disciplinama.

Pored mladih iz Bečeja i Bačkog Gradišta, imali smo posetioce iz Sombora, Novog Sada, Subotice i Novog Kneževca, a najbolje ekipe odnele su kući pehare i medalje.Najviše bodova i ujedno titulu pobednika osvojila je ekipa „Family Team“, dok su „Sokolovi“ i „Otpisani“ zauzeli drugo i treće mesto.

Mnogi od brojnih volontera na Vojvođanskoj olimpijadi starih sportova odrasli su uz ovu manifestaciju i sazreli u uspešne poslovne mlade ljude.

Čast da zvanično otvori tradicionalne Igre u Bačkom Gradištu imao je član Opštinskog veća zadužen za sport, turizam i omladinu Dane Mandić.

Iz Saveza Sport za sve Vojvodine, dugogodišnjeg partnera na ovom poduhvatu Bečejskog udruženja mladih, u posetu je došla višečlana delegacija sa ciljem da se saradnja digne na viši nivo. Pored pouzdanih partnera iz Streličarskog kluba Bečej, podršku manifestaciju dali su i volonteri iz lokalnog Humanitarnog udruženja Đina.

Kada su se slegli utisci, članovi BUM-a su kreirali kratak upitnik za sve učesnike, posetioce i volontere ovogodišnje Olimpijade sa ciljem da prikupe komentare i sugestije, te da se bolje pripreme za narednu godinu. Formular svi zainteresovani mogu popuniti OVDE.

Sve fotografije sa naše XII Vojvođanske olimpijade možete pogledati na stranici Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova. Vidimo se sledeće godine!

O našoj Olimpijadi:

  1. Vojvođanska olimpijada starih sportova: Još jedno uspešno izdanje uz rekreaciju i negovanje tradicije
  2. Одржана 12. Олимпијада старих спортова у Бачком Градишту
  3. XII. Vajdasági Régi Sportok Olimpiája